• Portugal the Simple Life

Hoeveel kost het om in Portugal te wonen?

Er zijn veel redenen waarom Portugal wordt beschouwd als een van de beste landen ter wereld om in te wonen of met pensioen te gaan. De uiterst betaalbare kosten van levensonderhoud zijn er slechts een van ...Als u erover denkt om in het buitenland te gaan wonen, moet u zich eerst afvragen welke levensstijl u wilt hebben? Het klimaat, het landschap, het eten, de taal ... al deze kleine details zullen een belangrijke rol spelen in uw dagelijks leven, en het is de combinatie van wat voor u het belangrijkst is dat u in overweging moet nemen voordat u beslist waar u naartoe wilt verhuizen.

Het is geen toeval dat Portugal steeds meer expats heeft veroverd op zoek naar deze unieke "mix" tussen wat het land te bieden heeft en wat gezinnen zoeken. En het beste is dat dit in Portugal allemaal beschikbaar is tegen een zeer betaalbare prijs ...

Gemiddelde kosten van levensonderhoud in Portugal


Van winkelen in de supermarkt tot de kosten van huisvesting in het algemeen, Portugal biedt een unieke levenskwaliteit tegen een veel lagere prijs dan de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of de meeste West-Europese landen.


In vergelijking met de Verenigde Staten zijn de gemiddelde kosten van levensonderhoud in Portugal bijvoorbeeld 28,33% lager (geaggregeerde gegevens voor alle steden, huur niet meegerekend). De huur in Portugal is gemiddeld 45,96% lager dan in de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor de gemiddelde prijzen van restaurants, eten, vervoer en nutsvoorzieningen, hoewel er verschillen zijn van stad tot stad.


De duurste steden om in Portugal te wonen zijn Funchal (op het eiland Madeira), Lissabon, Porto, Braga, Coimbra en Aveiro, hoewel de gemiddelde prijzen in deze steden nog steeds lager zijn dan in andere Europese hoofdsteden.


Lees meer over Wonen in Portugal

Brian en Lisa Kahan, die oorspronkelijk uit de VS komen, delen hun verhaal over het vinden van een droomhuis in Portugal ...
Voedselprijzen in Portugal

In een restaurant dat is ontworpen voor toeristen in Lissabon of Porto, kost een diner voor twee met een fles goede Portugese wijn ongeveer 30 € (35 USD / 27 GBP).


Als u echter een restaurant kiest dat voornamelijk door de lokale bevolking wordt bezocht, zullen de kosten aanzienlijk lager zijn, vooral als u de " prato do dia " (dagschotel) kiest , die meestal traditionele Portugese gerechten serveert, bereid met de meest verse lokale ingrediënten.

Zo kost gegrilde kip met patat, groente of een salade afhankelijk van de locatie tussen de 5 en 8 euro. Tel daar een glas wijn of bier bij op, tussen de 1 en 2 euro, en een espresso kost meestal € 0,60.

In supermarkten zijn de prijzen over het algemeen ook lager dan wat de meeste expats gewend zijn, zeker als je Portugese producten koopt.

Gemiddelde prijs van eten in een Portugese supermarkt

Transportprijzen in Portugal


Transportprijzen zijn ook erg betaalbaar in Portugal. Als je overweegt om met het openbaar vervoer te reizen, kost een metrokaartje in Lissabon of Porto tussen de € 1,20 en € 1,50 en een taxi kost € 3,45 plus € 0,50 per kilometer.

De belangrijkste steden van Portugal hebben allemaal toegang tot taxi-apps zoals Uber, die zelfs nog goedkoper zijn, maar in kleinere steden of landelijke gebieden is de bus of trein de beste optie, met een enkele reis die ongeveer € 1,60 kost.

Treinstation in São Martinho do Porto, Zilverkust Portugal

Intercitybus- en treinreizen zijn ook zeer betaalbaar. Een retourticket van Lissabon naar Faro in de Algarve kost bijvoorbeeld ongeveer € 20, -.


Als u liever rijdt, zijn de gemiddelde kosten voor het bezit van een auto in Portugal ook goedkoper dan in de VS of het VK, bijvoorbeeld:

Gemiddelde kosten voor het bezitten van een auto per jaar *


*AutoCosts website data.

Om een ​​auto te bezitten in Portugal heeft u de volgende kosten:

  • Belastingen

De IUC ( Imposto Único de Circulação ) is een belasting die jaarlijks moet worden betaald door iedereen die in Portugal een auto bezit. Het wordt berekend op basis van het motorvermogen van de auto en de CO2-uitstoot. De waarde van deze belasting wordt elk jaar bijgewerkt door de Portugese regering. In 2020 kan de verschuldigde belasting bijvoorbeeld slechts € 11,61 of zelfs € 473,90 bedragen.


  • Verzekering

Zelfs als u de garage niet verlaat, moet uw auto een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Het bedrag hangt niet alleen af ​​van de gekozen verzekeringsmaatschappij, maar ook van factoren als de leeftijd van de bestuurder, eerdere ongevallen, het type voertuig en natuurlijk de dekking.

Hoe eenvoudiger de verzekering, hoe goedkoper. Maar hoe goedkoper het is, hoe minder beschermd u zult zijn.

Een snelle online zoekopdracht toont je verzekeringen vanaf 10 euro per maand, maar het beste is om prijzen te vergelijken, de dekking van elke verzekering te bekijken en natuurlijk de kleine lettertjes aandachtig te lezen.

  • Auto-inspectie

Alle auto's ouder dan vier jaar moeten een jaarlijkse autokeuring hebben die verplicht is volgens de Portugese wet. De kosten van deze keuring worden jaarlijks door de overheid vastgesteld en in 2020 bedroeg de prijs voor een kleine personenauto € 31,51.


  • Olie / Diesel

Uw brandstofkosten zijn afhankelijk van het type auto dat u bezit, het aantal kilometers dat u per maand rijdt, de brandstof die u verbruikt en zelfs uw type rijstijl.

Gemiddelde brandstofprijs in Portugal (per liter) *


Nutskosten in Portugal


Als het om servicekosten gaat, hangt het bedrag af van de grootte van uw huishouden en uw levensstijl.

Zo mag je voor een appartement van 100 m2 maandelijks gemiddeld 70 euro aan elektriciteits-, water- en gaskosten verwachten. Tel je daar een breedbandinternetdienst en kabeltelevisie bij op, dan mag je rekenen op 40 euro extra.

Vastgoedprijzen in Portugal

Vastgoed in Portugal is ook redelijk geprijsd, ondanks de toename van de vraag in de afgelopen jaren.

Afhankelijk van de regio van Portugal kan de prijs van een nieuw appartement met 2 slaapkamers en toegang tot een gedeeld zwembad slechts € 150.000 kosten, of het nu in het binnenland of dichtbij de kust ligt.


Zie onroerend goed te koop in Portugal

Vind uw droomvilla of -appartement in Lissabon, Zilverkust en Algarve Portugal met uitzicht op zee, privézwembaden, op loopafstand van populaire stranden ...Hoewel u zelf een huis kunt kopen, is het altijd een goed idee om de hulp in te roepen van een professionele Portugese makelaar die u zal begeleiden om de beste optie voor uw levensstijl en budget te vinden.

In heel Portugal zijn er Portugese bedrijven die gespecialiseerd zijn in het werken met internationale klanten en die u zullen helpen uw investering te maximaliseren door u te adviseren over belangrijke zaken als belastingvoordelen die speciaal voor buitenlandse investeerders zijn gecreëerd.Zoals u kunt zien, zijn de prijzen in Portugal zeer aantrekkelijk voor elk budget en elke levensstijl, waardoor buitenlanders van over de hele wereld kunnen genieten van een luxe levensstijl die geen fortuin kost!Lees meer over belastingincentives in Portugal

2020 bracht nieuwe wijzigingen met zich mee in het belastingregime voor NHR - niet-gewone inwoners .

Bezoek de website van Portugal Accounting voor meer informatie over de NHR-regeling en andere belastingvoordelen voor expats in Portugal ...
© Portugal The Simple Life is an online platform dedicated to people from all over the world looking for a Simple Life in Portugal.

 

 

Follow us to discover the best of Portugal.

PARTNERS:

Portugal Accounting
Portugal Realty

Presprop Portugal Construction

SCH Furniture & Decor

SCH Solutions

CONTACT US

 

Tel.: 262 980 576

ola@portugal-the-simple-life.com

Follow us to discover the best of Portugal:

  • YOUTUBE

Portugal The Simple Life is an online platform dedicated to people from all over the world looking for a Simple Life in Portugal.

2020 © Portugal The Simple Life. All rights reserved.

Privacy Policy  |  Contact us