top of page

Top 10 “must haves” in je vakantiehuis in Portugal


Hoe steek je boven andere accommodaties uit in een tijd waarin vakantieverhuur is toegenomen en er een groeiende concurrerende markt is ontstaan?



Holidays in Portugal sun lounger and hat by SCH Holiday Homes in Silver Coast Portugal


Elke gast is anders en wat jouw eigendom voor één persoon onmisbaar maakt, kan hetzelfde zijn dat een ander helemaal afschrikt. Door aandacht te besteden aan de details en naar gasten te luisteren over de aspecten, faciliteiten en voorzieningen die ze eigenlijk willen in hun vakantieverhuur, kan je jouw geld verstandig investeren en een vakantieverhuurwoning creëren die het grote publiek aanspreekt.


SCH Solutions heeft jarenlange ervaring opgedaan met het beheren van vakantieverhuur in een steeds groeiende markt en is vandaag een van de toonaangevende aanbieders van vakantiewoningen aan de Zilverkust van Portugal. We hebben deze branche zien groeien en evolueren en daarom zijn we er trots op degene te zijn die pionierde met het concept "Hotelervaring in een luxe vakantiehuis!"

We begrijpen dat gasten bij het boeken van hun vakantieverblijf steeds vaker op zoek zijn naar standaardvoorzieningen van het hotel in combinatie met modern comfort van thuis.


De behoeften van vakantieverhuur op korte termijn zijn heel anders dan de behoeften van vakantieverhuur op lange termijn. Het volstaat niet om al je oude, niet passende meubels en apparatuur naar 'het huurobject' te verplaatsen. Het is misschien 'goed genoeg voor verhuur', maar het is niet langer goed genoeg voor vakantieverhuur.



Bedroom with sea-inspired decor by SCH Holiday Homes in Silver Coast Portugal


We hebben honderden beoordelingen gescand om te zoeken naar consistentie in de feedback van gasten - goed en slecht. We zetten onze top 10 items die gasten consequent noemen op een rijtje. Slimme eigenaren van vakantieverhuur passen zich daaraan aan om het juiste rendement op de investering te behalen.


1. Gratis wifi


Free wi-fi near pool SCH Holiday Homes in Silver Coast Portugal


Ja, we weten dat vakanties bedoeld zijn om er even helemaal tussenuit te zijn. En ja, we realiseren ons dat veel mensen op vakantie gaan, juist omdat ze het zat zijn om aan hun computer of smartphone vastgeketend te worden, maar het is een feit dat mensen dezelfde snelle draadloze toegang verwachten als die ze thuis hebben.



2. Smart TV / streaming


Nogmaals, we erkennen dat feestdagen niet bedoeld zijn om naar tv-schermen te staren, maar jouw gasten zullen nog steeds hopen op wat comfort van thuis. Dit omvat kabeltelevisie of toegang tot streamingdiensten zoals Netflix.



3. Airconditioning / verwarming


Gasten houden van het comfort zodat ze zichzelf kunnen afkoelen op de dagen dat het briesje daalt.


Ook, een zeer belangrijke factor is dat als we proberen om de wintermaanden te vullen het essentieel is dat er natuurlijk ook verwarming is. Klimaatregeling / verwarming zijn dus een absolute "must-have".



4. Goed uitgeruste keuken

Gasten hebben jouw vakantiehuis verkozen boven een hotel, dus ze verwachten geen roomservice en restaurants vlak voor hun deur. Daarom is het heel belangrijk dat je keuken goed is uitgerust. Als je woning zes personen herbergt, zorg dan voor een dubbele hoeveelheid van al het servies en bestek... Niemand doet graag de afwas op vakantie! Vergeet niet dat je nooit te veel potten en pannen of serveerschalen kunt hebben. Elke familie houdt daarnaast ook van een goede picknick op het strand, misschien zou wat Tupperware leuk zijn.



Kitchenware SCH Holiday Homes in Silver Coast Portugal


Loop voor op het spel met kleine luxe keukenapparatuur zoals een magnetron, staafmixer, waterkoker, broodrooster en een koffiezetapparaat!



5. Voorzieningen

Keuken - De meeste gasten boeken een langer verblijf, natuurlijk willen ze de keuken kunnen schoonhouden - vooral als er kleine kinderen zijn die rondrennen en spelen. Als ze maar één nacht blijven, wil je ook niet dat ze een stapel vuile vaat achter laten die je kan opruimen voor de volgende aankomst.

Daarom moeten afwasmiddel, een spons en een doek, een droogrek en schone theedoeken aanwezig zijn onder jouw vakantie huurbenodigdheden. Als je keuken al is uitgerust met een vaatwasser denk je dan ook aan vaatwastabletten?

Badkamer - Gasten verwachten in elk standaardhotel toiletartikelen van reisformaat te vinden, maar ze zijn helemaal weggeblazen als ze dezelfde service krijgen bij hun vakantie huuradres.

We raden echter aan om aan onze prachtige planeet te denken en te besparen op het gebruik van plastic door grotere dispensers in alle badkamers met zeep, shampoo en conditioner te installeren.



6. Buitenleven


Outdoor patio furniture SCH Holiday Home in Silver Coast Portugal

Bij vakanties draait alles om het buitenleven, van de zon genieten en de frisse lucht inademen. Als gasten denken aan gezinsvakanties, denken ze meer dan waarschijnlijk aan zomeravonden met samen barbecuediners op het terras of balkon, bijpraten en lachen. Eetkamermeubilair voor buiten is een MUST! Als je daarnaast een of twee ligstoelen kunt leveren, is dit een geweldige aanvulling voor die dagen dat je gasten gewoon willen luieren aan het zwembad.



7. Barbecue

Er gaat niets boven een vakantiebarbecue met het gezin op die lange zomeravonden. Het hebben van een barbecue zal jouw eigendom zeker doen opvallen.



8. Gezinsvriendelijk

Vakantieverhuurwoningen zijn erg populair voor gezinnen met jonge kinderen. Daarom zijn kindvriendelijke artikelen ook een must. De meest voorkomende items zijn babybedjes, kinderstoelen, een paar plastic serviesgoed en bestek en een klein strandsetje zoals emmer en schep. Nogmaals, om boven anderen uit te steken zou het geweldig zijn om wat dvd's, boeken en spelletjes voor kinderen te hebben.



9. Lokale kaarten, gidsen, ...

De informatiehandleiding is eigenlijk verplicht en bevat alle essentiële contacten.


Je weet nooit wat er kan gebeuren, dus je gasten moeten echt weten dat de handleiding er is voor het geval ze een dokter nodig hebben of om de juiste hulpdiensten te kunnen bellen. Het laat ze ook enkele kleine details weten, zoals waar ze hun afval moeten weggooien.


Sommige gasten hebben jouw vakantiehuis gekozen vanwege de locatie Ze staan te popelen om erop uit te trekken, nieuwe plekken in de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar goede diner- en lunchplekken. Maak het ze gemakkelijker door ook enkele reisgidsen of kaarten achter te laten.



10. 24 uur per dag inchecken


Gasten vinden het heerlijk om in te kunnen checken wanneer ze maar willen. Vooral als dat aansluit op hun reisplannen. Dat betekent niet dat je je zorgen hoeft te maken dat je 24 uur per dag beschikbaar bent, maar zorg ervoor dat je over een geautomatiseerd inchecksysteem beschikt. Of ze nu toegang krijgen tot jouw eigendom via een sleutelkluis, sleutelloze toegang of een andere service, deze voorziening zal een geweldige eerste indruk achterlaten op je gasten.


 

Lees meer over het vakantieprogramma van SCH


SCH biedt eigenaren van vakantiehuizen in Portugal een professioneel vakantieverhuurprogramma aan dat profiteert van jarenlange gastvrijheidservaring...

 

Auteur: Allenah Herholdt Tereso, algemeen directeur SCH SOLUTIONS


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in de editie van juli 2020 van Portugal The Simple Life Magazine. Download jouw GRATIS exemplaar op deze link!



relocation to portugal.jpg

RELOCATION
TO PORTUGAL

portugal-podcast-dylan-herholdt.png

PODCAST

MAGAZINE

bottom of page