top of page

"Verhuizen naar Portugal was de beste beslissing die ik ooit heb genomen"


Een paar jaar geleden zijn mijn gezin en ik vanuit Frankrijk naar Portugal verhuisd om een betere levenskwaliteit te hebben. We wilden ver weg zijn van de drukte van de grote Europese steden, maar wel met alle comfort en diensten die het moderne leven (en mijn gezin) vereist.


Silver Coast Obidos village rooftops Portugal The Simple Life
Middeleeuws dorp Obidos aan de Zilverkust van Portugal

Gedurende verschillende jaren werkte ik in Londen en Parijs, waar ik vaardigheden ontwikkelde in verkoop en klantenondersteuning bij multinationals zoals Johnson & Johnson en verschillende gerenommeerde merken in de horeca. Ik verlangde echter naar een andere levensstijl om mijn twee kleine kinderen groot te brengen.


Mijn vrouw en ik gingen op zoek naar een nieuwe woonplaats en al snel wisten we dat Portugal alles bood waar mijn gezin naar op zoek was. Ik had het geluk dat ik hier al familiebanden had en dus werd het proces vergemakkelijkt door de jarenlange verhalen over hoe geweldig het leven in Portugal was. Van het eten tot het landschap, de cultuur... Ik begon te dromen over hoe mijn dagen in Portugal eruit zouden zien en besefte dat het land mijn gezin veel meer te bieden had dan alleen onvergetelijke vakanties.


In de praktijk betekende dit dat we ons leven moesten inpakken, afscheid moesten nemen van familie en vrienden en een nieuw leven moesten beginnen vol mogelijkheden maar ook onzekerheden.


Van taalbarrières tot culturele verschillen, ik weet uit de eerste hand hoe ontmoedigend het vooruitzicht van een verhuizing naar een vreemd land kan zijn. Toch garandeer ik dat het allemaal meeviel!

Nadat we besloten hadden om naar Portugal te verhuizen, begonnen we te kijken naar plaatsen waar we ons ons nieuwe leven konden voorstellen. Voor mijn familie was het belangrijk om dicht bij Lissabon te zijn, omdat we in de buurt van een grote luchthaven wilden zijn. We wilden echter niet in een grote stad wonen!


We wilden ook verschillende voorzieningen in de buurt hebben, zoals goede openbare scholen, een centraal ziekenhuis en een gezinsvriendelijke gemeenschap waar onze kinderen zich veilig en welkom zouden voelen. De Zilverkust van Portugal voldeed aan al deze voorwaarden.


Toen we in Óbidos aankwamen, voelden we meteen dat dit een plek was die we ons thuis konden noemen. Het had alles waar we naar op zoek waren en nog veel meer.


Zoals het middeleeuwse kasteel van de stad, waar er altijd evenementen en activiteiten zijn voor ons gezin om quality time door te brengen. Om nog maar te zwijgen van de beroemde "ginjinha" likeur, de biologische boerenwinkel, de boekwinkels en de vele hoekjes en gaatjes die we graag verkennen.Castle shops and ginjinha liquor in Obidos Portugal

We vonden ons droomhuis in Obidos en konden niet gelukkiger zijn met ons nieuwe leven in Portugal!

Dicht bij ons huis hebben we het geluk dat we een mix van alles hebben, van prachtige rivieren en lagunes, waar ik graag sport en wandel met mijn gezin, tot een verbazingwekkende selectie van adembenemende stranden. Soms moet ik mezelf even knijpen om er zeker van te zijn dat ik hier echt woon!

Rivers and lagoon beaches in Obidos - Silver Coast Portugal


De Zilverkust biedt ons ook de mogelijkheid om gemakkelijk naar elk ander deel van Portugal te reizen. De centrale ligging en de uitstekende wegeninfrastructuur, dicht bij de belangrijkste snelwegen van het land, is perfect voor gezinnen zoals het mijne die houden van road trips om monumenten, verborgen juweeltjes en prachtige plaatsen om de traditionele Portugese keuken te proeven, te ontdekken. Hoewel ik het toegeef... ik moet mijn kinderen er nog van overtuigen om gegrilde sardientjes te eten!
Vandaag is het mijn beurt - en voorrecht - om andere gezinnen te helpen bij de overgang naar een eenvoudiger leven in Portugal, en ik ben er erg trots op dat ik mijn persoonlijke ervaring tot hun dienst mag stellen. Sta mij toe u voor te stellen aan de Zilverkust, mijn thuis, mijn droom die werkelijkheid is geworden...


Artikel door Bruno Valentim - Verkoopadviseur bij Portugal RealtyComentários


relocation to portugal.jpg

VERHUIZING
NAAR PORTUGAL

portugal-podcast-dylan-herholdt.png

PODCAST

TIJDSCHRIFT

bottom of page