• Portugal the Simple Life

Hoe u een hypotheek kunt krijgen in Portugal

Buitenlanders die een woning in Portugal willen kopen, stellen vaak dezelfde vragen: aan de ene kant is dit überhaupt mogelijk? Aan de andere kant, is het gemakkelijk? Het antwoord op beide vragen is ja, en ja.

Portugal heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd om eenvoudige en zeer aantrekkelijke voorwaarden te creëren om buitenlandse investeringen aan te moedigen. Zeker als het gaat om investeren in onroerend goed in Portugal.


Deze inspanning is niet alleen gedaan door overheidsinstanties, die zeer interessante programma's en belastingregelingen hebben ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen voor buitenlanders, maar ook door vastgoedadviseurs en banken in Portugal, die vandaag een brede ervaring hebben in het ondersteunen van klanten uit de hele wereld. wereld.

Het kopen van een huis in Portugal is steeds eenvoudiger, sneller en aantrekkelijker geworden voor kopers van over de hele wereld.

Er zijn echter nog veel twijfels over de beste manier om een ​​woning in Portugal te financieren.

Als u overweegt een woning te kopen en u wilt een hypotheek aanvragen in Portugal, dan zijn hier enkele antwoorden die u op weg helpen:


Kunnen niet-ingezetenen onroerend goed kopen in Portugal?


Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit of verblijfsstatus, kan onroerend goed kopen in Portugal. Ongeacht waar, het type of de hoeveelheid onroerend goed - er zijn geen limieten.


Dit geldt voor de aankoop van een woning voor permanente bewoning, tweede woningen en huurwoningen.


Hoe kan een buitenlander een hypotheek aanvragen in Portugal?


Het Portugese banksysteem is goed voorbereid om buitenlanders te ondersteunen die willen investeren in onroerend goed in Portugal.


Dankzij de enorme vraag van internationale huizenkopers in de afgelopen jaren, bieden Portugese banken tegenwoordig gemakkelijke toegang tot hypotheekleningen, ongeacht of u in Portugal woont of niet.

De meeste banken hebben personeel dat vreemde talen spreekt en uitgebreide ervaring in het ondersteunen van internationale klanten en hun specifieke behoeften.


Wanneer moet ik beginnen met het zoeken naar een hypotheek in Portugal?


Het antwoord op deze vraag is heel simpel: hoe eerder, hoe beter. Zelfs als u nog niet zeker weet waar of wat voor soort onroerend goed u in Portugal wilt kopen, biedt het in een vroeg stadium starten van dit proces u verschillende voordelen.


Enerzijds kunt u op een deskundige vertrouwen om u te helpen begrijpen hoeveel krediet u kunt lenen op basis van uw financiële situatie en hoeveel u in de toekomst zult betalen. Met deze informatie krijgt u een goed begrip van de waarde die u mogelijk bereid bent te betalen voor een woning, zodat u de beste opties voor uw budget en levensstijl kunt zoeken en selecteren.Als u een woning wilt kopen om op de huurmarkt te zetten, zal het hebben van een realistisch idee van de maandelijkse afbetaling u ook helpen de beste financiële beslissingen te nemen met betrekking tot het rendement dat u kunt verwachten.

Een ander voordeel van het vroeg starten van het proces is dat u ook de kosten kent die gemoeid zijn met het aanvragen van een hypotheek en de documentatie die nodig is om het proces te formaliseren, waarvan sommige moeten worden gecertificeerd. Het is allemaal een kwestie van tijd besparen en dingen simpel en duidelijk houden!

Welke bank is het beste voor hypotheekleningen in Portugal?


De meeste banken in Portugal bieden hypotheekoplossingen voor buitenlanders, met vergelijkbare tarieven en servicekwaliteit. We raden u echter aan om een ​​simulatie bij verschillende banken aan te vragen, aangezien contractuele voorwaarden en kosten kunnen variëren.


Hierbij dient u zich vooral bewust te zijn van de in rekening gebrachte spread-tarieven, de vereiste verzekeringsdekkingen of de noodzaak om aanvullende bankproducten te nemen die u wellicht niet interesseren.Door een afspraak te maken met een gespecialiseerde hypotheekadviseur bij een Portugese bank, krijgt u ondersteuning bij het begrijpen van de kosten en voorwaarden van uw hypotheekcontract, evenals hulp bij de vereiste documenten en hun vertaling.


Wat is het verschil tussen vaste rentetarieven en variabele rentetarieven?


Het type rentetarief dat in een Portugese hypotheek wordt gehanteerd, wordt rechtstreeks met de bank onderhandeld. Er zijn twee hoofdtypen hypotheekrentes: een vaste rente en een variabele rente.


Bij een hypotheek met vaste rente is de maandelijkse aflossing die u betaalt altijd hetzelfde, waardoor de kredietnemer wordt beschermd tegen schommelingen in Euribor, de belangrijkste referentierente in het eurogebied. De looptijd van de vaste rente is afhankelijk van de bank en de overeengekomen voorwaarden, en kan beperkt zijn tot een bepaalde periode of voor de totale looptijd van de lening.


Wat u bij een hypotheek met variabele rente maandelijks aan de bank betaalt, is afhankelijk van schommelingen in de Euribor-rente, die normaal gesproken elk half jaar wordt geactualiseerd.


Hoewel het waarschijnlijk is dat u minder rente betaalt voor een lening met een variabele rente dan voor een lening met een vaste rente, geven sommige mensen de voorkeur aan de zekerheid dat hun rentetarief altijd hetzelfde blijft, ongeacht de Euribor-tariefstijgingen. Als u niet zeker weet welk tarief u moet kiezen, kunt u beide opties het beste met uw bank bespreken.


Als u ervoor kiest om vooruitbetalingen te doen, wordt u in beide gevallen een boete in rekening gebracht.

Wat is de maximale looptijd van een hypotheek in Portugal?


De maximale looptijd van een hypotheek in Portugal varieert ook van bank tot bank, maar is over het algemeen 30 jaar, zolang de leeftijd van de begunstigden aan het einde van de lening niet hoger is dan 75 of 80 jaar (afhankelijk van de bank).


Dit betekent dat gepensioneerden ook in Portugal een hypotheek kunnen afsluiten, zolang ze een vast pensioeninkomen hebben en de door elke bank vastgestelde leeftijdsgrens niet overschrijden.


Wat is het maximale bedrag dat ik kan aanvragen?


Het maximale bedrag dat u kunt aanvragen, verschilt ook van bank tot bank, maar ligt meestal tussen 60% en 75% van de taxatie van het onroerend goed.


Als algemene regel geldt dat niet-ingezeten kopers kapitaal moeten hebben om een ​​minimale aanbetaling van 30% van de aankoopwaarde van het onroerend goed te doen.


Als u een huis op plan koopt, inclusief de kosten van het perceel en de bouw, bieden Portugese banken ook financieringsoplossingen voor deze situaties. Hoe beter de woning is gekwalificeerd, namelijk qua ligging en nieuwbouw, hoe makkelijker het is om uw hypotheek goed te laten keuren.


Nieuwbouwwoningen in Portugal

Een woning bouwen in een ander land heeft zo zijn uitdagingen, maar in Portugal is het eigenlijk een heel eenvoudig proces ...In dat geval zal de ontwikkelaar of makelaar die bij de verkoop betrokken is, u bij dit proces begeleiden. Zij begeleiden u door alle stadia, leggen in detail de noodzakelijke vereisten uit en zullen u in de meeste gevallen zelfs helpen bij het vinden van de beste voorwaarden om een ​​hypothecair krediet te krijgen.
Uw Portugese woning kopen


Portugal Realty heeft uitgebreide ervaring in het ondersteunen van klanten bij het vinden van de beste financieringsoplossing voor de aankoop van hun Portugese onroerend goed , waardoor het eerste contact met banken en juridische adviseurs wordt vergemakkelijkt ...
© Portugal The Simple Life is an online platform dedicated to people from all over the world looking for a Simple Life in Portugal.

 

 

Follow us to discover the best of Portugal.

PARTNERS:

Portugal Accounting
Portugal Realty

Presprop Portugal Construction

SCH Furniture & Decor

SCH Solutions

CONTACT US

 

Tel.: 262 980 576

ola@portugal-the-simple-life.com

Follow us to discover the best of Portugal:

  • YOUTUBE

Portugal The Simple Life is an online platform dedicated to people from all over the world looking for a Simple Life in Portugal.

2020 © Portugal The Simple Life. All rights reserved.

Privacy Policy  |  Contact us